Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.:034576682 - Fax: 034580814 -  info@bazarkekonkaz.be 

 Openingsuren : Maandag - Vrijdag : 6u - 12u & 13:30u - 18:00u / Zaterdag : 7u - 12u  (Zondag & feestdagen gesloten)

                    


Home

Team Bazarke

Locatie

24/7


Krantenwinkel

Boekhandel

Kansspelen

Gift shop

School & Kantoor shop

Post-De Lijn-GSM shop

IT Producten

IT Producten printing

IT Producten optical

Energie Producten

Copie & Fax Service

Lekker & Fris

Droogkuis

Hobby


PROMOTIES

Gazet Van Antwerpen

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

De Morgen

De Standaard

Diversen

 

KOOPJES

 

DE LINK NAAR


Webmaster

Suggesties of opmerkingen over onze website worden ten zeerste gewaardeerd.

Vroeger & nu

Pers : Bedrijf in de kijker (bron: Hier & Nu - Jaargang 2/nr.9 9/12/2004)

Bedrijf in de kijker 

In onze rubriek 'Bedrijf in de kijker' gaat de redactie van hier en Nu' nader kennis maken met een van de bedrijven van onze sponsors. Het is immers door de financiŽle steun van onze sponsors dot wij ons krantje 'Hier en Nu' maandelijks kunnen uitgeven en gratis kunnen verspreiden in de bussen van Kontich en Waarloos. 

'Het Bazarke; het kloppend hart van Kontich - Kazerne 

'Den Eddy' en Brigitte voorstellen hoeft nauwelijks! Bijna heel Kontich, Lint en ook heel wat klanten uit Duffel, Hove en Lier, weten dat zij de sympathieke uitbaters zijn van het 'Het Bazarke' in de Kapelstraat 13 en 15 in Kontich-Kazerne. Door hun inzet en hard zwoegen is 'Het Bazarke' gegroeid van een eenvoudige krantenwinkel tot een riante supermarkt. Voor alles wat te maken heeft met papierwaren, speelgoed, schoolgerief, rookwaren, droogkuis, ontwikkelen van foto's, video, DVD en kansspelen, kan je er terecht. Vat nog niet wil zeggen dat wij een casino zijn", grapt Brigitte. De winkelbel rinkelt er als een kloppend hart van 6 uur 's morgens tot half zeven 's avonds.

Het verhaal van 'Het Bazarke' is onschuldig begonnen in 1979 aan de Kapelstraat in Kontich - Kazerne. Het jonge paar, Brigitte en Eddy, verheugden zich met de geboorte van hun zoontje Sven, die intussen 25 is geworden. Eddy moest 's morgens vroeg uit de veren om er voor te zorgen dat de bewoners van Lint, Kontich, Waarloos en Rumst, voor ze naar hun werk vertrokken, nog hun krant konden doorbladeren. Omdat Eddy zo hard moest werken, voelde Brigitte zich onwennig thuis. "Maar onze Eddy wilde absoluut niet dat ik uit werken zou gaan. Hij wilde dat ik thuis bleef om voor ons zoontje Sven te zorgen. Die was ondertussen vijf maanden geworden", vertelt Brigitte. Uiteindelijk werd er een compromis bereikt. Brigitte zou thuis blijven en een krantenwinkeltje openen. Het huis waarin ze woonden, moest helemaal worden verbouwd. Met man en macht werd eraan gewerkt, zodat ze in augustus 1979 de winkel konden openen. Maar omdat de zaak zo goed begon te draaien en omdat de klanten ook naar andere artikelen vroegen, beslisten Eddy en Brigitte om uit te breiden. De verkoop van het huis naast dat van hen, viel als een godsgeschenk uit de hemel. Later in 1981 moest de zaak, je zou het noodgedwongen kunnen noemen, voor de tweede maal uitgebreid worden. Dit was mogelijk omdat, toeval of niet, ook het andere huis, langs de andere zijde naast dat van hen, werd verkocht!

Dramatisch verkeersongeval

Maar zoals het spreekwoord zegt 'mooie liedjes duren niet lang', worden ook Eddy en Brigitte niet gespaard van een zware tegenslag. Het nieuws dat Eddy betrokken was in een zwaar verkeersongeval, viel als een donderslag op het gezin. Een donkere periode brak aan. Een jaar verbleef Eddy in de kliniek om gedeeltelijk te kunnen herstellen van de verwondingen die hij bij het ongeval had opgelopen. Dit betekende dat de krantenronde moest afgebouwd en met de tijd zelfs moest opgegeven worden.

Medewerksters

Brigitte is terecht fier op haar twee medewerksters, Reinhilde en Godelieve. "Zonder hen, zou het mij niet lukken. Wij vormen een echt team. Als 'de nood' zich voordoet, kan zij ook nog op mijn moeder rekenen. Vooral woensdag tijdens de namiddag en op zaterdag kan het hier zeer druk zijn", zegt Brigitte. Zomer of winter, de dagtaak van Brigitte begint om half vier 's morgens. Haar eerste werk is er voor te zorgen dat de krantenautomaat, buiten aan de winkel, gevuld is. Om zes uur worden de deuren van de winkel geopend. Tussen 12 en 13.30 uur genieten Brigitte en haar personeel van een korte maar een welverdiende middagpauze. Haar klanten komen van overal. dat hebben wij te danken aan de gunstige ligging van onze winkel. Mensen die passeren om naar hun werk te rijden, stoppen even om een krant te kopen".

Middenstandsvereniging

Tussen haar drukke beroepsbezigheden heeft Brigitte toch nog tijd gevonden voor de middenstandsvereniging van 'Kontich - Kazerne'. Vanaf 1998 is zij een van de medewerkers. Ze toont ons stapels papier van het secretariaat waar ze mee verantwoordelijk voor is. "Voorlopig kunnen wij ons slechts beperken tot 1 activiteit. Dat is de jaarlijkse braderij die op het voorlaatste weekeinde van augustus plaats vindt. De opbrengst ervan gaat telkens naar een goed doel. Tweemaal is er een schenking geweest aan een ziekenzorg. Het dagverblijf 'Huize Iris' aan de Reepkenslei in Kontich, hebben wij ook gesteund. Verfraaiing van de kerstversiering stond ook op het programma. Dit jaar ging de opbrengst naar de Montfortschool van Kontich - Kazerne. De leerlingen en de directie waren zeer blij, toen ze van ons een fietshelm cadeau kregen", zegt Brigitte een beetje fier.

Binnenkort kan u 'Het Bazarke' bekijken op de website die volop in de maak is. Je kan e- mailen op info@bazarkekonkaz.be . Telefoneren op het nr. 03/457 66 82 en faxen op 03/458 08 14.

(MVL)


Nieuwe Boeken

 

Woordpuzzels

 

Lotto

Euro Millions

PMU - Bingoal

 

De Post

De Lijn

 

Scentchips

 

Proximus

Mobistar

Base

 

Canon

HP

Inkt Savers

 

Trust

Transcend

Sony

Nashua

 

Univercel